Nieuws van molen Aeolus

Molen Aeolus steekt de vlag uit!

Molen Aeolus steekt de vlag uit!

Vlaardingen – Na een maandenlange lockdown vanwege de Coronamaatregelen gaat a.s. zaterdag 26 juni bij molen Aeolus aan de Kortedijk de vlag uit, ten teken dat de molen weer opengesteld is voor het publiek. Natuurlijk zijn er wel wat randvoorwaarden want de veiligheid van het publiek en onze vrijwilligers staan voorop.

Zo geldt er nog een mondkapjesplicht omdat wij de anderhalve meter in de krappe ruimtes in de molen niet kunnen waarborgen. Verder mogen er niet te veel bezoekers tegelijk in de molen en is bezoek uitsluitend mogelijk onder begeleiding van onze gidsen. De entree gaat niet door de winkel, maar via de grote deuren aan de zuidkant van de molen. Daar kunnen bezoekers zich melden. Molen Aeolus  is a.s. zaterdag geopend van 11.00-16.00 uur. Toegang is gratis. U bent van harte welkom! Zie voor de openingstijden van de molenwinkel: www.aeolus.nl


 

Fietstocht langs 11 molens tijden de Nationale Molendag

Fietstocht langs 11 molens tijden de Nationale Molendag

NATIONALE MOLENDAG 2021 FIETSTOCHT LANGS 11 MOLENS IN VLAARDINGEN, SCHIEDAM EN ROTTERDAM (25 KM.)

Vlaardingen – Aanstaande zaterdag 8 mei is het Nationale Molendag 2021. Vanwege de beperkingen rondom Corona zijn de meeste molens gesloten voor het publiek, zo ook de Vlaardingse molen Aeolus aan de Kortedijk. In plaats van u rond te leiden door de molen, hebben de vrijwilligers van molen Aeolus een fietstocht georganiseerd. Deelname is gratis.

De fietstocht voert langs 11 molens in Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam. De tocht is ca. 25 kilometer en begin- en eindpunt is bij Molen Aeolus aan de Kortedijk 14 in Vlaardingen. Daar haalt u de routebeschrijving op. U kunt starten vanaf 10.30 uur en aankomen tot 15.30 uur. Onderweg kunt u bij 2 molens een stempeltje krijgen. Op vertoon van deze stempels krijgt u bij aankomst een kleine attentie.

Deelname is gratis, maar wel graag van te voren aanmelden zodat wij voor voldoende routebeschrijvingen kunnen zorgen. Aanmelden kan tot a.s. vrijdag 7 mei 18.00 uur via secretaris@molenaeolus.nl. Komt u met meerderen? Geef dan even door uit hoeveel deelnemers uw groep bestaat.

De naastgelegen molenwinkel is wel geopend. Zie voor de openingstijden van de molenwinkel: www.aeolus.nl.


 

Jaar oud

Vlucht meters

Dagen open

Monumenten nummer

Molen Aeolus: "Icoon van Vlaardingen"

Onze Nieuwsbrief ook ontvangen? Geef je op