Het Vlaardings Molenboek

Molenboek

Het Vlaardings Molenboek geeft een uitgebreid overzicht van alle windmolens die ooit in Vlaardingen en Vlaardinger-Ambacht hebben gestaan. Het boek is gecompleteerd met de Vlaardingse Molenkaart. Op deze kaart is de ligging van alle in het boek beschreven molens aangegeven. Het Molenboek is geschreven door Frans Assenberg en Arie van der Hoek en zal naast de tekst ook veel foto’s, andere illustraties een dvd laten zien.

Informatief

Het Vlaardings Molenboek vult een hiaat op in de geschiedschrijving van stad en ommelanden. Het verhaal bestaat uit twee delen. Het eerste gaat over de industriemolens van Vlaardingen, vervolgens maakt de lezer kennis met de poldermolens van Vlaardinger-Ambacht. ‘Ambacht,’ zoals het genoemd werd en wordt, was een aparte gemeente die in 1941 bij Vlaardingen werd gevoegd.

Verkrijgbaar

SEMA heeft in Het Vlaardings Molenboek ook een dvd gevoegd met een film over molen Aeolus in bedrijf alsmede over het in dit voorjaar vernieuwde Engelse kruiwerk. In het molenboek vertelt molenaar Peter van der Windt het actuele verhaal van de molen.

Het Vlaardings Molenboek is verkrijgbaar voor € 25,00 bij:
Molenwinkeltje ’t Ambacht, Korte Dijk 16 (naast Molen Aeolus), 3134 HB Vlaardingen, tel.: 010-4346131

Molen Aeolus: "Icoon van Vlaardingen"

Onze Nieuwsbrief ook ontvangen? Geef je op